Gierige mannelijke intimofobie. Waarom ben je nog steeds niet getrouwd?

Inhoud

Intimofoben zijn mensen die bang zijn voor een hechte relatie met een andere persoon. Als je tot deze categorie behoort, leren we je excuses te maken voor je ouders die je kleinkinderen bedelen.

Vroeger, toen meisjes categorisch weigerden seks met je te hebben zonder huwelijk, en ouders hun kroost op achttienjarige leeftijd schopten om een ​​familienest te bouwen, konden intimofoben nergens vandaan komen. Want voordat je besefte dat je nog niet klaar was om in paniek te trouwen, had je al je derde of vierde nageslacht en had je geen tijd om je hoofd met onzin te vullen, maar je moest geld vinden om hem aan het cadettencorps te koppelen. Maar de tijd verstreek, veel van zulke prachtige dingen als echtscheidingen, vrije relaties en burgerlijk huwelijk verschenen, en het was hier dat intimofoben zich vermenigvuldigden. Psychologen beschouwen intimofobie als angst voor een hechte relatie met een andere persoon. Aangenomen wordt dat het intimofobie is die leidt tot een daling van het geboortecijfer in ontwikkelde landen, aangezien tot 25-30% van de totale bevolking eraan lijdt (in verschillende mate). En als hij seksuele vrijheid krijgt, maken intimofoben onmiddellijk hun gordels los en beginnen ze de geboorteschema’s te bederven. Trouwens, onder vrouwen zijn er niet minder intimofoben dan onder mannen, maar aangezien we een mannenblad hebben, zullen we niet over deze vreemde dames schrijven – laat ELLE en Marie Claire met hen omgaan. Min of meer voorwaardelijk kunnen intimofoben worden onderverdeeld in tien categorieën. Bekijk de bijgevoegde lijst en probeer jezelf erin te vinden. Niet gevonden? Dus je hebt geluk. In uw geval wordt dus een leven zonder gezinsgeluk en eenzame ouderdom geannuleerd. Als je hier de perfecte beschrijving van jezelf vindt, trek dan je eigen conclusies. Niemand kan een intimofoob genezen, geen enkele psychiater geeft je een doos met groene pillen, waarna je verandert in een ideale familieman. Hier moet je jezelf in graven. Vind je zwakke punten, je angsten en scheid je echte verlangens van al het afval dat zich in je wereldbeeld heeft verzameld. Veel plezier met schoonmaken!

Type I. Bang voor seks

Ja. En dit wordt nog steeds op deze planeet gevonden. De extreme mate van intimofobie – afschuw bij de gedachte aan de mogelijkheid van geslachtsgemeenschap – is niet langer een probleem van psychologen, maar van psychiaters. Ondertussen leeft maar liefst 1% van de mannen in de wereld zo. Aangenomen wordt dat dergelijk gedrag meestal wordt veroorzaakt door a) onjuiste opvoeding, b) een wreed complex van seksuele minderwaardigheid. In het eerste geval, in de kindertijd, vertellen vriendelijke moeders en tantes de jongen met eetlust hoe gemeen deze wereld is, hoe al het kwaad voortkomt uit losbandigheid en hoe walgelijk het is om ziek te worden, bijvoorbeeld met syfilis en te sterven omdat je neus is gevallen uit. En het kind groeit op met de overtuiging dat seks walgelijk is. Als het gebeurt in een geschikt land, dan trouwt hij met een maagd, overheersende walging, krijgt hij kinderen met haar, en in zijn vrije tijd gaat hij naar het plein om te kijken hoe losbandige vrouwen in kokende teer worden gekookt. En alles in zijn leven ontwikkelt zich harmonieus. In een ongeschikt land als het onze, gaat het dak van een jongen eraf, en als je naar al die minibikini’s en seksmarathons kijkt, begint de man te lijden aan een ernstige verdeeldheid. Hij schuwt vrouwen, en als een ondernemende burger erin slaagt de arme man in bed te slepen, kan hij iemand gewoon uit verdriet rukken. Er waren precedenten. De tweede reden voor het ontstaan ​​van zo’n ernstige vorm van intimofobie zijn echte of verzonnen fysiologische problemen. Het lijkt een man dat hij een te kleine penis heeft, een te zwakke erectie, en in het algemeen … de benen zijn zo lelijk en harig. En aangezien we zulke zielige freaks zijn, zullen we ons verstoppen in een donkere hoek en nooit, nooit naar het midden van de kamer gaan, onze broek uittrekken en naar bed gaan met een meisje dat zeker zal lachen als ze onze penis ziet.

Type II. Ochtend op hol geslagen

Maar de jongen slaagde er bijvoorbeeld in zijn opvoeding te overwinnen en begon rechts en links te zondigen. Wat gebeurt er meestal in dit geval? Het zogenaamde ochtendafschuwingssyndroom. Je had hem in je leven meerdere keren kunnen tegenkomen. Vooral na dat feestje na het behalen van de examens in het tweede jaar, toen Vasya ergens twee blikjes Moldavische maneschijn kreeg. En het bleek zo’n magisch drankje te zijn dat je er al snel in slaagde een charmant meisje te overtuigen om met je te trouwen, die je achter een bushalte in Konkovo ​​vond, waar ze in een groef lag – helemaal zelf serieus en filosofisch … weet je nog? Wil je het onthouden? Nou, niet … Maar bij sommige mensen is het altijd zo. Bovendien hoeven ze niet eens op de ochtend te wachten, direct na de seks beginnen ze een hekel te krijgen aan hun partner. Ieder. Ook al zijn het Pamela Anderson en Victoria Silvstedt in één fles.

Type III. Begrenzer

We volgen nog steeds het lot van diezelfde jongen uit het eerste verhaal. Laten we aannemen dat het leven de fouten van de opvoeding heeft gecorrigeerd, en dat de luide roep van de natuur al het gepiep van schijnheilige moraal overstemd heeft. En de man heeft geen problemen om met de meisjes te communiceren, behalve enkele kleine details … Maar de lijst met deze details kan enorm zijn. Er zijn mensen die orale seks in welke vorm dan ook niet tolereren. Er zijn mannen bij wie alle verlangen verdwijnt zodra de partner hun penis aanraakt. Er zijn er die nooit seks hebben in een doggy-style positie. Er zijn mensen die niet toestaan ​​dat hun partner hun billen aait. Er zijn er die alleen met blondines kunnen. Enzovoort. Omdat ze onbewust toch besloten dat er geen rook is zonder vuur, en moeder had gelijk: seks is een smerige zaak. Dat is waar, niet alles, maar iets. Bijvoorbeeld orale seks. In feite kust ze mijn kinderen met deze lippen! En alle argumenten van de rede, die eraan herinneren hoe dezelfde kinderen geboren zullen worden, zijn hier machteloos. Na voor zichzelf een cirkel van dergelijke “verboden” te hebben gekozen en daar zorgvuldig de hele vuilnisbelt van zijn onderbewustzijn te dumpen, maakt een persoon voor zichzelf een vrijgave van seksuele vrijheid vrij. Het overstappen van deze verzonnen verboden kan ertoe leiden dat hij in principe weer een afkeer krijgt van de intieme kant van het leven..

Type IV. Persoonlijke ruimte bewaker

Hij doet het geweldig met seks. Moeilijkheden beginnen later. Wanneer spint ze voor het eerst: “Schat, laat me je de tandenborstel achterlaten die ik altijd bij me heb”? Of het elementaire “Hallo, waar ben je geweest? De verbinding met uw telefoon is verbroken. ” Het zou beter zijn geweest als ze een steen had gepakt en de intimofoob met een zwaai op zijn hoofd had geslagen – hij zou er veel minder pijnlijk op hebben gereageerd. David Burker, psycholoog en professor aan de Universiteit van Minneapolis, identificeert op interessante wijze de reden waarom dit soort intimofobie hun onafhankelijkheid fel verdedigt: “Dit is het verloren instinct van de alfa-leider. De taak van een alfa-leider in de natuur is om zijn territorium te beschermen tegen mogelijke rivalen. Vrouwtjes en jonge dieren veroorzaken geen agressie van de alfa-leider, omdat hij ze behandelt als zijn eigendom, die bescherming nodig hebben tegen aanvallen van buitenaf. Maar in bepaalde situaties gaat dit instinct verloren. Bijvoorbeeld wanneer een mannetje in een kudde daar lange tijd in een ondergeschikte positie was. Als je andere mannetjes uit de kooi haalt en daar een vrouwtje plaatst, kan zo’n verschoppeling haar misschien ook gaan aanvallen. “.

Typ V. Laf

Een veel voorkomend type onder degenen van wie de ouders in hun jeugd met geweld gescheiden waren. Dergelijke intimofoben worden ook vaak mannen, van wie de geliefde vrouw ooit onverwachts vertrok. Na zo’n opschudding te hebben gekregen, neemt de psyche, die er op de een of andere manier uit is gekomen, een beslissing: “Omdat ik zo kwetsbaar ben, moet ik mezelf verdedigen. Niemand zal meer in mijn buurt komen! ” De angst om verliefd te worden, je open te stellen en vervolgens in de steek gelaten te worden, overheerst in dit geval elk verlangen. De enige vrouw die zulke intimofoben zouden willen toegeven, is een dame met een teken op haar voorhoofd: “Met levenslange garantie.” Maar aangezien de serieproductie van deze vrouwen nog niet is vastgesteld, maakt een intimofoob van het vijfde type vaak de domste fout: uiteindelijk kiest hij de meest lelijke en domste uit de potentiële partners. Wat, naar het schijnt, niemand anders zou moeten begeren, wat betekent dat ze voor altijd bij hem zal blijven *.

* Opmerking van Phacochoerus Funtik, familiepsycholoog:

“Dat is buitengewoon stom. Een vrouw hoeft niet slim of mooi te zijn om haar man te verlaten, die om soortgelijke redenen met haar trouwde. In dergelijke gevallen zou het veiliger zijn om te kiezen voor iemand die verlamd of beenloos is. En het is geen feit – nu maken ze zulke wendbare elektrische stoelen voor mensen met een handicap, je kunt er zelfs van tien echtgenoten in fluiten “.

Related Posts