25 dingen die een stel minstens één keer in hun leven samen zou moeten doen

De stabiliteit is geweldig. Maar in een relatie kunnen gewoontes ontstaan ​​die niet ver verwijderd zijn van routine en verveling. Hier is een lijst met dingen die partners minstens één keer in hun leven samen moeten doen om dit te vermijden.

Psychologen zijn al lang geïnteresseerd in de geheimen van gelukkige, langdurige koppels. Serieus onderzoek heeft aangetoond dat men in dergelijke relaties vier gemeenschappelijke kenmerken kan vinden: 1) het is gemakkelijk en prettig voor partners om met elkaar te communiceren; 2) ze houden van de manier waarop ze er samen uitzien, dat wil zeggen, het paar heeft een aantrekkelijk imago; 3) ze hebben geweldige seks; 4) ze maken gemeenschappelijke plannen voor de toekomst. Probeer op deze punten een lijst te verspreiden met dingen die partners nuttig zijn om samen te doen … en aarzel niet deze aan te vullen!

1. Kijk elkaar heel, heel lang in de ogen. Als het je lukt, kun je een hele avond hebben! Vergeet niet dat een groot deel van de communicatie tussen mensen non-verbaal is..

2. Verkleed je in vreemde kleren, bijvoorbeeld in Halloween-kostuums, en over straat lopen alsof er niets was gebeurd. Onverwacht, maar het brengt je echt dichterbij.

3. Samen koken. En dan is er natuurlijk nog het. Het is een geweldig idee om het recept voor je favoriete gerecht sinds je kindertijd nauwkeurig te reproduceren: hoe beter je elkaars smaak kent, hoe beter je elkaar voelt..

4. Lang, hartstochtelijk kussen op een drukke plaats. Overigens hebben psychologen ontdekt dat ons lichaam het ‘gelukshormoon’ serotonine begint te produceren als we elkaar minstens 20 seconden knuffelen. En als je de mate van emoties wilt vergroten, probeer dan eerst de dingen hardop en temperamentvol op te lossen – zoals in Italiaanse films.

5. Stuur elkaar intieme foto’s en sms-berichten. Zeg je dat al? OK dan is alles in orde.

6. Ga of vlieg naar een plek waar je nog nooit bent geweest. U kunt uw ogen sluiten en met uw vinger naar de wereldbol wijzen; je kunt op het station een kaartje kopen voor de eerste dichtstbijzijnde trein; je kunt gewoon “op verkenning” gaan in de omgeving. Nieuwe ervaringen kunnen gedeelde emoties met zich meebrengen – en een herinnering voor het leven..

7. Schrijf een liefdesbrief. Om precies te zijn, twee: hij voor jou – en vice versa. Schrijf zo goed mogelijk, het belangrijkste is oprecht. Om er zeker van te zijn dat u weet hoe u uw gevoelens moet uiten. Trouwens, elke dag elkaar grappige, schattige briefjes achterlaten op de koelkast of in de zak van je jas werkt ook prima..

8. Geef elkaar geschenken zonder reden. Nogmaals: zonder enige reden. Kom gewoon met een leuke verrassing.

9. Kussengevecht. Niet alleen omdat het geweldig is als kind. Maar ook omdat emoties (bijvoorbeeld agressie) erg handig zijn om op een veilige manier te uiten..

10. Kussen onder water. Als alles goed gaat, kun je doorgaan..

Related Posts